30-09-05

Mopke in de mailbox

Brijs stuurt de GBA-scouts de hele wereld rond om uit te  kijken naar een topspits. Eentje die GBA eindelijk eens aan de landstitel kan helpen
Eén van de scouts informeert Brijs dat er in Irak een heel getalenteerdspelertje rondloopt. Brijs vliegt naar Irak, raakt onder de indruk van het ventje en regelt zijn overgang naar GBA.

Twee weken later staat GBAin eigen huis met 4-0 achter tegen Antwerp en er staan nog maar 20 minuten op de klok. Brijs knikt naar het Irakees en brengt hem in voor Cadu. Het ventje is een regelrechte sensatie, scoort 5 keer!!! De fans zijn verrukt, de clubleiding is lyrisch en de sportpers prijst de nieuwe ster de hemel in.

Als 'ie eindelijk van het veld is, rent 'ie naar de telefoon om zijn moeder te vertellen over zijn eerste optreden bij GBA. "Hoi mam, raad eens?", zegt hij. "Ik mocht vandaag 20 minuten spelen, we stonden met 4-0 achter, ik scoorde 5 keer en we wonnen. Iedereen hier houdt van mij, de fans, de spelers, de media..."
"Fantastisch", zegt moeder. "Ik zal je over onze dag vertellen. Je vader is op straat neergeschoten, je zus en ik zijn verkracht en mishandeld en je broer heeft zich aangesloten bij een bende straatrovers. Terwijl jij het zo naar je zin had!"

 De jonge voetballer is erg geschrokken. "Ja, wat moet ik zeggen, mam?
 Het spijt me..."


 "Het spijt me??? Het spijt me???", zegt zijn moeder. "Het is verdomme jouw schuld dat we naar het Kiel zijn verhuisd!


10:05 Gepost door Geert Budenaerts | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.